Groep 5a

Nieuws

High tea in groep 5a

De laatste middag voor de voorjaarsvakantie hebben de kinderen van groep 5a een heerlijke high tea gehad om de vakantie vast in de luiden. De kinderen hebben zelf allerlei lekkere dingen gemaakt en meegenomen. Het was heerlijk! Bedankt alle ouders voor al het lekkers!    

Naar de kinderboerderij!

Woensdag 13 september jongstleden gingen wij naar de kinderboerderij voor een les over paddenstoelen. Wij hebben alle onderdelen van de paddenstoel leren benoemen en de namen van verschillende soorten paddenstoelen geleerd. Ook hebben we alles over de kringloop van een schimmel geleerd en champignonsoep geproefd! Via deze weg willen wij ook de mama's die hebben meegeholpen deze dag, hartelijk bedanken!      We mochten natuurlijk ook even bij de dieren kijken!

Huiswerk

Huiswerk groep 5a

Alle kinderen uit groep 5 hebben iedere maandag een bordrijdictee. Voor dit dictee dienen ze thuis te oefenen. Ze krijgen de nieuwe bordrij iedere maandag mee naar huis. U kunt oefenen op de website www.bloon.nl of de woorden laten overschrijven. Ook hebben de kinderen aardrijkskunde en geschiedenistoetsen waarvoor geleerd dient te worden. Deze toetsen krijgen ze een week van te voren mee naar huis. De toetsen zijn om de 2 tot 3 weken.