Groep 1a

Nieuws

schoolreisje

Schoolreisje, ook dit jaar was je weer GEWELDIG! Maar... toch ook best wel vermoeiend voor de kinderen en de juf. We gaan nu allemaal genieten van het welverdiende weekend en daarna beginnen aan de laatste loodjes van dit schooljaar!

Kinderboerderij

Op de kinderboerderij hebben we een erg leuke les gehad over kleine diertjes zoals slakken, pissebedden, mieren en vliegjes. De kinderen hebben zelf kleine diertjes gezocht en mochten deze vangen in een potje. We hebben de dieren bekeken en vast mogen houden. Niet iedereen durfde dit, maar dan is het extra bijzonder als een ander kindje naast je dit wel durft en je zo het diertje toch goed kunt bekijken. We hadden na de les nog een paar minuutjes over om de grote dieren te bewonderen. Deze blijven toch stiekem wel het aller leukste!

Op de filmset

Op 31 mei hebben wij een les gekregen van de SKVR met als titel 'op de filmset'. De kinderen konden d.m.v. een wit doek zelf deelnemen aan de film en de personen in de film helpen. Hier wat foto's om een impressie te krijgen van deze les.

bibliotheek

Op 24 mei is de visjesklas samen met een paar hulpmoeders naar de bibliotheek geweest en wat was dit interessant en leerzaam! Er werd een boekje voorgelezen door de mevrouw van de bibliotheek en daarna mochten de kinderen zelf een boekje lezen. Op de terugweg hebben we nog een lekker ijsje gekregen van de Dragana, de moeder van Nina en nog even gespeeld in de speeltuin. Het was een gezellig en leerzaam uitstapje 🙂

Buitenlesdag

Vandaag hebben wij een onvergetelijke buitenlesdag gehad waarvan zowel de kinderen als de juffen enorm hebben genoten. Wij hebben een wandeling door de natuur gemaakt en hierbij gekeken naar de verschillende bomen, bloemen en dieren die wij konden zien. Ook hebben we lekker gespeeld in de natuur en later ook in de speeltuin. Terug bij school mochten de kinderen naverteld wat zij hebben gezien en we zijn hierbij op 33 woorden en zinnen gekomen van dingen die wij vandaag buiten hebben gezien zoals: de boom met knoppen, de boom met blaadjes, de bloesem, de bloemetjes, de eenden en vogels, een eendennest, de...