Naar de Molenwei voor de les ‘Kleine beestjes’

In het weekend zijn we nog maar net bijgekomen van de schoolreis en maandag 11 juni staat het volgende uitstapje al gepland. We zijn uitgenodigd op kinderboerderij ‘De Molenwei’ voor een les over ‘Kleine beestjes’.

Samen met de vader en moeders die ons willen helpen wandelen we naar de kinderboerderij. Als we aankomen staat meester Alex op ons te wachten. Hij neemt ons mee naar een klaslokaal waar we in de kring gaan zitten.

Hij leest een spannend verhaal voor over een slak en een regenworm voor. Na het verhaal laat hij ons drie echte slakken zien. Als hij ze nat spuit kruipen ze uit hun huisje. Dat is bijzonder om te zien!

We krijgen uitleg over de rest van de morgen. Per groepje krijgen we een rugzak mee met daarin voor ieder kind een potje en een lepel om diertjes te gaan vangen. We gaan zoeken in het gras, bij de bomen en op de compost hoop. Meester Alex geeft als tip dat je soms wat hout of takjes op moet tillen.

Vol enthousiasme gaan we beginnen en al snel raken de potjes gevuld. Het ene kind kijkt even de kat uit de boom terwijl een ander kind druk bezig is met het opscheppen van pissebedden. We vinden veel dieren en binnen bekijken we de kikkers, mieren, pissebedden, spinnen, wormen en slakken. De dieren kunnen natuurlijk niet in de potjes blijven zitten dus als de les is afgelopen brengen we de dieren weer op de juiste plaats terug in de natuur.

Als alle potjes terug zijn gaan onze eigen rugzakken open. We picknicken we nog even op de boerderij en wandelen daarna weer terug naar school. Het was een gezellige en leerzame ochtend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are Closed