De kinderboerderij

Waar komt melk vandaan? Nadat de vraag werd gesteld gingen alle vingers in de lucht. Natuurlijk wisten de kinderen de vraag te beantwoorden, maar de leerkracht vond dat het tijd werd voor meer kennis. De kinderen namen in de klas plaats in de kring en werden onderworpen aan diverse vragen:

  • Hoe ziet het gebit van een koe eruit?
  • Wat eet een koe?
  • Hoe heet het lichaamsdeel waar de melk van de koe is opgeslagen?
  • Waarom wordt een koe een herkauwer genoemd?
  • Waarom wordt een koe een zoogdier genoemd?
  • In welke producten uit de supermarkt zit melk in verwerkt?
  • Welke dieren zorgen ook voor melk?

De kinderen vonden het allemaal reuze interessant om te leren.

Al zingend  liepen de kinderen hand in hand in de rij op weg naar de kinderboerderij. Op de boerderij werden wij ontvangen door Meester Alex. Samen met Meester Alex werd de voorkennis nogmaals geactiveerd. Kort daarna gingen de kinderen in groepjes aan de slag met verschillende opdrachten. De kinderen bekeken velen zoogdieren, mochten een koe melken, drie soorten melk proeven en nog veel meer. De kinderen genoten zichtbaar.
Het was een leerzame middag, maar zonder de moeder van Ahsan, Elisa, Elif b, Ky-mani, Latoya en Sarah was het niet mogelijk. Wij willen jullie daarom bedanken voor de begeleiding!