Buitenlesdag!

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 10 april was het NATIONALE BUITENLESDAG!

Overal in Nederland werd er door enthousiaste juffen en meesters buiten les gegeven. Op de Klaver zitten er ook van die enthousiastelingen. Juf Sanne, juf Katinka en juf Ruth gingen met de groepen 1 samen op pad.

Eerst bekeken we buiten alles dat met de lente te maken heeft. En wat is dat veel! Bomen met/zonder blaadjes, bomen met bloemen (dat heet dan bloesem…), eendjes op nesten met eieren, prachtige bloemetjes in het gras en een lekker zonnetje….. zalig!!! We zagen ook ontzettend veel verschillende vogels. Grote, kleine, witte, zwarte, groene, bruine…. Wat kun je buiten veel leren zeg!

We hebben de bomen opgemeten met onze armen, wat een dikkerds staan er in het park! Je kunt er met je eigen armen niet omheen, soms hadden we wel 5 paar armen nodig om rond de boom te staan. Andere bomen waren veel dunner, dan lukte dat zo alleen. Alle lantaarnpalen zijn erg dun, daar kwamen we achter.

In het park deden we een taalspel, zoals we dat ook vaak in de klas doen. Buiten is dat natuurlijk nog leuker!

Eten deden we zittend in het gras. Soms wordt je jas of broek dan vies, maar gelukkig geeft dat niet (als het maar geen poep is…).

Toen we uitgegeten waren liepen we naar de speeltuin op de Lepelaarsingel. Hier hebben we heerlijk gespeeld. De juffen vonden dat ze dat wel vaker mochten doen, zo samen naar een grote speeltuin. We vonden het een groot succes. De toilet was wel een eindje lopen, maar daar verzinnen we voor de toekomst nog wel wat op.

De ochtend buiten was zo’n succes, dat we in de middag ook maar naar buiten zijn gegaan. Dit keer opzoek naar cijfers van de cijferdief. Overal zagen we ze, op auto’s, huizen, deuren, muren, ramen…. Het cijfer 4 zagen we het allermeest, het cijfer 9 zagen we maar 1 keer. Weer wat geleerd! Na weer een ronde spelen in de speeltuin zat de buitenlesdag erop. We hebben vreselijk genoten!!!

Liefs uit de regenboogklas.

 

 

Comments are Closed